top of page
Schacht energiegebouw_LowRes.jpg

Limburgse cultuur

pl_logo_msv_gr.gif

Zowel in als rond de voormalige mijngebouwen is er heel wat te doen. Ken je bijvoorbeeld C-mine expeditie, een ondergronds belevingsparcours? Een aanrader voor wie het rijke mijnverleden van Genk wil ontdekken!

c-mine-expeditie-resized.jpg

Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? In het Openluchtmuseum Bokrijk ontdek je hoe het verleden onze toekomst inspireert!
Laat je onderdompelen in het verhaal over vakmanschap en steek zelf de handen uit de mouwen tijdens boeiende ateliers.

Erf Meeuwen - BKRK brood.jpg

In Waterschei reiken het verleden en de toekomst elkaar de hand. Want deze koolmijn wordt een bedrijvenpark dat de energie van de toekomst zal vormgeven. Maar de mijnwerkers blijven op post en vertellen je graag en vol vuur hun verhaal over werken en leven in en rond de koolmijn.

Scherm­afbeelding 2023-12-10 om 20.30.21.png

Terwijl je in een 24 hectare park de weg vindt door een openluchtexpositie met tal van zijn (levende) kunstwerken en installaties worden universele maatschappelijke onderwerpen als diversiteit en mensenrechten tastbaar en bespreekbaar dankzij de taal van de kunst.

labiomista_jeroenverrecht_5413_0.jpg

Domein Bovy

Ontdek, pluk, proef en geniet !
Wat is er leuker dan plukken en eten uit de natuur ?
Volg het Wildplukpad door Domein Bovy in Bolderberg (Heusden-Zolder) en je komt alles te weten over wilde eetbare bomen, struiken en kruiden.

Hoe je veilig en duurzaam kan plukken en hoe je heerlijke gerechten kunt maken met wilde planten

Scherm­afbeelding 2023-10-18 om 22.39.23.png
bottom of page